Meteen naar de inhoud

Welkom bij Het Zwembad!

Het Zwembad is gelegen aan de Tripkouw te Midwoud, verscholen achter de oude brandweergarage en basisschool De Koet. Er zijn twee parkeerterreinen en een groot aantal fietsenrekken die voldoende plaats bieden voor auto’s en fietsen.

Het bad stamt uit 1959 en is daarmee het oudste openluchtbad van West-Friesland. In 2019 vierden we het 60-jarig bestaan. Begin 2022 werden er op het dak van de kleedruimtes zonnepanelen gelegd, die een bijdrage leveren aan de verduurzaming van Het Zwembad.

Op het ruim opgezette terrein is plek om heerlijk te zonnen, schaduw en verkoeling te vinden en te spelen. Er is een terras, een schommel, tafeltennis en springkussen.

In de kiosk zijn koffie, thee, frisdrank, ijs, koek, chips, tosti’s, poffertjes en snoep verkrijgbaar.

Ook worden er regelmatig  evenementen georganiseerd, zoals discozwemmen, de kampeernacht en pubernacht. Dit wordt allemaal mogelijk gemaakt door onze vrijwilligers van de activiteitencommissie.

Er zijn drie gescheiden baden. Het grote bad met een diepte van 1,55 tot 2,75 m en een glijbaan; het kleine bad met een waterdiepte van 45 tot 105 cm en het peuterbad met een diepte van maximaal 30 cm. Er is altijd gediplomeerd personeel zichtbaar aanwezig.

Ons bad drijft letterlijk op vrijwilligers die er in de zomer voor zorgen dat alle bezoekers zich welkom voelen op het bad.

Buiten het seizoen om zorgen onze winterklussers ervoor dat het bad in het voorjaar weer spik en span is.

Kortom Het Zwembad bruist van het leven en is dus zeker een bezoekje waard!

Zoek