Welkom bij Het Zwembad!

‘Het Zwembad’ is gelegen aan de Tripkouw te Midwoud, verscholen achter de oude brandweergarage en basisschool de Koet. Er zijn twee parkeerterreinen en een groot aantal fietsenrekken die voldoende plaats bieden voor respectievelijk auto’s en fietsen. Na de grote renovatie’s in 1992 en de nieuwbouw in 2000, is de ingang verplaatst van de Dorpsstraat in Oostwoud naar de Tripkouw. Het bad stamt uit 1959 en is daarmee het oudste openluchtbad van West-Friesland. In 2019 vierden we het 60-jarig bestaan.

Op het complex is heel veel ruimte om te zonnen en te spelen. Er zijn zowel zon- als schaduwplaatsen op de goed onderhouden ligweiden. Ook is er een terras voor ouders en begeleiders die zelf niet willen zwemmen. In de kiosk is koffie, thee, frisdrank, ijs en diverse soorten snoepgoed verkrijgbaar. Ook worden er ieder jaar door de activiteitencommissie veel activiteiten georganiseerd. Er zijn drie gescheiden baden. Het ‘grote bad’ met een diepte van 1,55 tot 2,75 m; het ‘kleine bad’ met een waterdiepte van 45 tot 105 cm en het ‘peuterbad’ met een diepte van maximaal 30 cm. Er is altijd gediplomeerd personeel aanwezig op het bad.

Ons bad drijft letterlijk op vrijwilligers die er in de zomer voor zorgen dat alle bezoekers zich welkom voelen op het bad. Maar ook ‘s winters is het bad bevolkt door een groep “winterwerkers” die er juist voor zorgen dat het bad in het voorjaar weer open kan.

Kortom Het Zwembad bruist van het leven en is dus zeker een bezoekje waard!